GÒTICS NEWS XV

El nostre “9”

Hem recuperat el “9”. Ens hi han obligat.

Alguns clubs ho fan per retre homenatge a algun jugador que “penja les botes”, que es retira o que se’n va de l’equip després de moltes temporades, o per altres raons, també quan algun jugador desapareix i ens deixa per sempre.

El 19 de juliol de 1979, quan en Frank Alonso el nostre mig-de-melé va deixar-nos a l’edat de 23 anys i els seus companys van demanar a la seva família, que els hi ho va autoritzar, el poder d’espedir al Frank amb la samarreta del “9” posada.

En Frank era el nostre “9”, un home d’unes capacitats increïbles per la pràctica d’aquest esport, molt respectat dintre del camp i una persona que es feia d’estimar fora del camp entre els seus companys.

Va ser així que en aquest Club (ara el Gòtics en aquell moment era l’Espanyol de Rugbi) es va decidir que ningú tornés a jugar amb aquest dorsal i així ha sigut durant 41 anys fins al passat 9 de gener de 2021.

Aquesta samarreta retirada va passar a ser el número que ens feia recordar no tan sols a en Frank, sinó a tots aquells altres companys i jugadors que han passat entre nosaltres i que ens han deixat, quan ens hagués agradat gaudir-ne una mica més de la seva presència entre nosaltres, no cometré aquí l’error d’enumerar-los ni tan sols de dir-ne un, perquè això seria un desgravi per aquells o aquelles que per descuit m’oblidés. I en són molts.

He de dir que l’actual Junta i amb bon criteri va sol·licitar a la FER que ens deixés jugar el campionat de DHB sense la corresponent numeració correlativa i els hi van explicar els motius, però la Federació va ser inflexible tot i que van tenir el gest de donar-nos un marge de temps per fer samarretes noves, ja que el Club no tenia cap equipament amb un “9” a l’esquena, aquest passat dissabte s’acabava el termini que ens van donar per tal de no patir cap sanció econòmica.

I el Gòtics va estrenar un equipament que incorporava el “9” just a temps per derrotar al BUC a Foixarda.

Val a dir que a Gòtics només jugarem amb el “9” mentre juguem competició Estatal, i evidentment totes les altres categories del Club seguirem jugant amb el “19” en comptes del “9”, com venim fet des de l’any 1979.

Vull aclarir que la postura de la FER és comprensible, el rugbi és un esport en què l’important és l’equip no els jugadors de manera individual i és per això que ni els jugadors de rugbi de més alt nivell no porten el nom a l’esquena, i en totes les competicions s’exigeix la correlació de números de l’un al quinze, i també és cert que a tots els equips hi sol haver algun cas com el d’en “Frank Alonso”, aleshores tots els clubs demanarien l’exclusió d’algun número dins del seu equipament, cosa que faria perdre seriositat, rigor i ordre a qualsevol competició.

Nosaltres jugarem amb un “9” a l’esquena, però tots els Mamuts quan mirem aquella samarreta hi veurem un “19”.

Ignasi Vidal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografia: Torneo de Amberes 1997