Història del Club

El Gòtics Rugby Club, neix a Barcelona l’any 1984, després de la reducció de pressupost que fa el R.C.D. Espanyol, en la que es decideix eliminar part de les seves seccions. En aquell moment es formà una junta amb Toni Rigat, Carles Tabernero, Josep M Vilajosana i Josep Cobo, els quals van decidir crear un nou Club independent i català de rugby.

Eren moltes les coses que calia fer; la primera va ser buscar un nom, un color i una mascota pel Club. El color va ser el més senzill; el blanc i el blau que havíem portat fins aquell moment ja ens era bo; portaríem samarreta blava, pantaló blanc i mitgetes blaves. A l’hora de trobar un nom la cosa es complicava, ja que buscàvem una identificació catalana i antiga com a jugadors que erem. Després de moltes propostes i idees per batejar el que sería el nostre nou Club, un barri típic de la ciutat ens donaria la sol•lució: “Gòtics” quedàvem identificats amb la ciutat i amb l’antiguitat que portàvem jugant a rugby. Amb la mascota va passar el mateix. Quina seria la sol•lució?, la botànica, la zoologia…, un Mamut, fort i antic com nosaltres.

Plantilla del primer equip del Gòtics Rugby Club (1984-85) Gòtics Rugby Club

Ara ja podíem començar. Fer uns estatuts, inscriure’ns com a societat esportiva, planificar la temporada, repartir les feines i posar-se a treballar; tot va ser un seguit de reunions, paperasses i mals de cap per quan arribés la primera reunió amb la resta de la gent, els quals havien de formar part del nostre Club el qual ja havia nascut.

En la primera temporada de Gòtics hi havia tres equips: cadet, juvenil i sènior. Va ésser un començament especialment dur. Malgrat això vàrem classificar l’equip juvenil en semifinals de la Copa Catalana i guanyant-la, sent aquesta la primera Copa del club. Tanmateix el primer triomf important de l’equip sènior va arribar quan el primer equip va quedar campió de Catalunya, jugant la fase d’ascens i aconseguint pujar a la 1a Nacional a la temporada 1987/88.

D’altra banda, l’escola de rugby, fou creada dos anys després de la fundació del Club, sent el tresor més mimat per poder assegurar la continuïtat generacional. Actualment l’escola es composa de 80 jugadors en unes edats molt diverses, des de 5 a 14 anys, està guiada i controlada per 12 monitors i fa una gran tasca de futur, on ells aprenen, valoren i comencen a gaudir del nostre rugby.

El Gòtics, R. C. el composa tota la gent que juga o dóna un recolzament social o econòmic, és a dir tot aquell que té un compromís ferm amb el Club. Actualment el formen més de 600 socis, dels quals 298 són jugadors. Cal mencionar que el Club és mantingut per tots els socis mitjançant una quota mensual (excepte l’escola).30any